Monday, August 2, 2010

Digramon Earth Inside

Osteria Ra Cà 'd Baruc - Murazzano (CN)

Put a midsummer evening, no desire to go home for dinner, or eat in one of the restaurants and the usual intent veltroniana: try a new place, BUT ALSO not to pluck the first local encountered on the street that fills the eye and empty your wallet. To this, add the wine and food provided useful tips from people you trust are mixed with a healthy dash of intuition and Shakeri well. If the above is done by parties to the Langa Doglianese, the result may be from time to stir the inn "Ra Ca '' d Baruch" Murazzano . In tal caso non avrete di che lamentarvi perché il posto è bello, si mangia bene e si spende il giusto. 

Nel dettaglio: giovedì sera, due persone, un ristorante non esattamente in centro a New York. Telefono non tanto per prenotare, quanto per sapere se l’osteria è aperta. Scopro, invece, che la chiamata è quanto mai opportuna, dal momento che occorre un check al volo per verificare la disponibilità di un tavolo da due. Il tempo di raggiungere l’Alta Langa, ricoverare l’auto in piazza, entrare nel bel locale ristrutturato con gusto e si ha modo di farsi una prima impressione, che si rivela poi quella giusta. Ovvero che è un’osteria that "does more than her", but without overdoing it. The trick is all there, the place is more polished than the average, but there is nothing ostentatious, the menu is based on typical local dishes and products, reviewed in creative, but "decode", nothing abstruse or indecipherable. Example: The Bavarian with eggplant. Delicate, tasty, well presented, apt. A dish that you know, when you appreciate the attempt (successful) to give a gheddu (translation: a little more) to reach, without sensationalism.
Come to the point. We sit down and start the procession of courses: 4 or 5 cold appetizers (the aforementioned Bavarian excellent raw meat, salad wing, roasted peppers and perhaps more) a warm ( zucchini pancakes , tasty and very light), two samples of early ( ravioli al plin , passed with flying colors and gnocchi 'to Murazzan' ), two options for the second (beef or pork, with potatoes), the possibility of tasting trio of cheeses and desserts. The above, along with half a liter of house wine, two bottles of water and many cafes to close. All this for just over € 25 each. Very reasonable. A few words about this service: since the menu is in itself same for all, there is a waitress at the table assigned. This thing is neither good nor bad, simply a solution that works to the detriment of those between the waiter is not at ease with a tray in hand. The owner, who was also involved in service, is an affable type hastily. Having to supervise the various rooms spread over several floors, can not lose too much talk, but he is kind and raises questions that have already been answered ( "We are a trio of desserts? We are a trio of desserts!" ) passing from the question at 'exclamation in the fraction of a second. Moreover, even this is in line with the time: when you enter you wonder: “È un buon posto in cui mangiare?” e poco dopo arrivi all’“È un buon posto in cui mangiare!”

Ps: mi piace chiudere dando indicazioni sul tipo di serata per la quale ritengo adatto il locale recensito. L’umanità che popolava la sala era la più varia: da un paio di tavoli formati da coppie a uno di turisti tedeschi, da un altro che ospitava un gruppo di amici a uno di “indigeni” che dissertavano amabilmente circa l’Islamizzazione della modernità (?). Io lo vedo perfetto per una cena a quattro - due coppie - o per una tavolata di non più di cinque  o sei amici.

Voto: 8/10

Tried Thursday, July 29, 2010

Ra Osteria Cà 'd Baruch
Via Roma 1 12060
Murazzano (CN)
Tel (+39) 0173 79 16 19

review Raffaele Viglione

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